Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werd baby vermoord om huidskleur?

  •  
06-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
justitie_300_01.jpg
Vrees voor reactie grootvader werd kind van tienermoeder noodlottig
Een moeder van 18 uit Zevenaar vermoordde haar pasgeboren baby. Dat is op zich al een vreselijk drama maar tijdens de behandeling van de rechtszaak kwam nog een verontrustende kwestie naar boven. De jonge moeder zou het kind vermoord hebben vanwege de afkeer van haar eigen vader over de huidskleur van haar vriendje, zo staat in rechtbankverslagen.
In het verslag van de NOS over de rechtszaak die vrijdag in Arnhem gehouden valt te lezen:
De vrouw zou de baby hebben gedood omdat ze ervan uitging dat haar vader niet blij was met de zwangerschap van zijn dochter. Hij zou vooral ontstemd zijn geweest over haar getinte vriendje.
De Gelderlander zegt het zo:
De vrouw was zwanger van een getint vriendje en wist dat haar vader daar niet al te blij mee zou zijn. 
De jonge vrouw, die als stagiaire in een hotel in Arnhem werkte, kwam in november 2011 bloedend thuis. Een arts constateerde dat ze kort daarvoor was bevallen. De gewaarschuwde politie trof bloed aan in een toilet van het hotel. De moeder, die zich niet realiseerde dat ze zwanger was, heeft het kind direct na geboorte gedood. In de kofferbak van haar auto werd het lichaampje gevonden.
9476091890_76e358b46c_m
Volgens psychisch onderzoek was de vrouw, die sterk afhankelijk van haar ouders zou zijn, ontoerekeningsvatbaar. Justitie ziet dat op basis van het politieonderzoek anders en denkt dat de vrouw wel wist dat ze zwanger was. De officier van justitie eiste twee jaar voorwaardelijk plus behandeling.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.