Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wereld neemt afscheid van een tegendraads literair genie

  •  
18-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marquez300.jpg
Video: Gabriel García Márquez, journalist, activist, schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, overleden op 87-jarige leeftijd
De Colombiaanse schrijver, journalist en activist Gabriel García Márquez wordt wereldwijd geroemd om zijn bijzondere vertellerstalent en wonderschone zinnen. In 1982 won hij zelfs de Nobelprijs voor de Literatuur, vijftien jaar na het verschijnen van zijn bekendste roman, Honderd jaar eenzaamheid. Ook de sprookjesachtige romans Kroniek van een aangekondigde dood (1981) en Liefde in tijden van cholera (1985) worden over de hele wereld geliefd en gelezen. Gisteren overleed de schrijver, hij werd 87 jaar.
In de documentaire García Márquez: A Witch Writing , spreekt de schrijver tegen de camera alsof hij het tegen een oude vriend heeft. Zijn unieke verstelstijl en liefde voor het magische worden zo vertaald naar een medium waar de schrijver zich nooit 100 procent mee op zijn gemak voelde. Hierboven zie je de eerste 11 minuten.
cc-foto: Darlan

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.