Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wereldomroepdirecteur krijgt miljoen mee bij vertrek

  •  
20-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wereldomroep_300_01.jpg
Hoogste vertrekpremie ooit bij publieke omroep
Vertrekkend directeur van de Wereldomroep Jan Hoek krijgt meer dan 1 miljoen euro mee. Dat melden bronnen binnen Radio Nederland Wereldomroep (RNW) aan NRC. Het is nog onduidelijk of Hoek de vertrekpremie ook aanneemt.
In de geschiedenis van de publieke omroep kreeg een directeur nog nooit zoveel mee bij zijn vertrek. Door bezuinigingen van het kabinet moet de Wereldomroep drastisch inslinken. Het jaarlijkse budget voor de omroep moet terug van 32 miljoen naar 14 miljoen. Van de 350 werknemers worden er 270 ontslagen.
De nieuwe Wet Normering Topinkomens die buitensporige vertrekpremies moet aanpakken is nog niet van kracht. De wet ligt momenteel nog voor advies bij de Raad van State. Daarin zijn echter nog geen regels opgenomen voor de aanpak van vertrekregelingen die momenteel worden gesloten.
In NRC vertelt Hoek vandaag:
Als er in het verleden afspraken zijn gemaakt die tot rechten kunnen leiden in de toekomst, dan ligt het ook in de toekomst of die rechten worden aangesproken”, vertelt hij vandaag in de krant.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.