Laatste update 13:21
168

Wereldwijd kritiek op Radiohead vanwege optreden in Tel Aviv

Op 19 juli zal Radiohead een concert geven in Tel Aviv. De band laat daarmee zien dat ze niet meedoet met een culturele boycot van het land. Wereldwijd is er veel kritiek op het geplande optreden.

Al jarenlang wordt Israël vanwege politieke redenen door veel artiesten geboycot.
Onder hen Stevie Wonder, Faithless en Gorillaz. Zij proberen met hun culturele boycot om de Israëlische overheid onder druk te zetten een aandacht te vragen voor de situatie van de Palestijnen.

Radiohead doet dus niet mee aan de culturele boycot van het land. Fans en collega’s uit de culturele sector proberen de band op andere gedachten te brengen. Afgelopen weken doken er tijdens een optredens in op het Palestijnse vlaggen op in het publiek. Een groep Britse artiesten, waaronder Roger Waters, stuurde de band een brief met de vraag om hun beslissing te heroverwegen. “Doe alsjeblieft wast artiesten deden in Zuid-Afrika tijdens het tijdperk van onderdrukking: blijf weg, tot de apartheid over is.”

Tom Yorke, leadzanger van de band, voelde zich genoodzaakt om te reageren op de kritiek. “Optreden in een land betekent niet dat je de regering steunt. We steunen Netanyahu niet meer dan Trump, en toch spelen we ook nog in de VS”, aldus Yorke.

Lees meer op de website van Zembla.

Geef een reactie

Laatste reacties (168)