43

Werken in de WSW

[Video] Portret van Ronny en zijn collega's van de groenvoorziening in Weert

Werken in de WSW staat onder grote druk door de komende bezuinigingen. Maar wat betekent dat voor de mensen die op deze voorziening zijn aangewezen?


Ronny werkt bij de groenvoorziening in Weert en daar is hij blij mee:

Mijn hobby is mijn werk en mijn werk is mijn hobby. Dat is het probleem en dat is mijn geluk. Het groen interesseerde me altijd al, dus toen ben ik gaan werken bij een tuincentrum, maar dat boterde niet. Dus die man had me geadviseerd: ga toch maar eens naar het CWI en laat je maar eens keuren. En toen is gebleken dat ik hier toch wel thuis ben.

De moeder van een van zijn collega’s maakt zich ernstige zorgen over wat de bezuinigingen op de WSW voor haar zoon zouden betekenen:

Ik zou niet weten wat hij moest gaan doen, als hij dit werk niet had. Staatssecretaris De Krom mag best wel weten, dat er niet alleen maar mensen met een gezond verstand worden geboren. Zij kiezen er niet voor, zij hebben het gewoon.

Voorman Johan Marechal:

Als deze mensen hun werk niet meer kunnen doen, dan verliezen ze hun zelfvertrouwen, dan verliezen ze hun discipline, het sociale gebeuren dat verdwijnt …. ze vallen helemaal terug in een gat en ik ben bang dat negentig procent daar niet meer uit komt.

Het videoprotret werd gemaakt in opdracht van Stichting De Pijler.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)