53

Werkgevers willen polderen

Teloorgang vakbond en Kunduz-akkoord een doorn in het oog

Tien grote Nederlandse bedrijven willen het poldermodel nieuw leven inblazen. Het gaat om onder meer Ahold, KPN en NS. Op besloten bijeenkomsten heeft de Club van Elf, een gezelschap bestaande uit de personeelsdirecteuren van tien grote werkgevers, zijn zorgen uitgesproken over de tanende kracht van de vakbeweging en de teloorgang van de overlegeconomie.

Dat meldt De Volkskrant. Eind juni mocht een aantal vertegenwoordigers uit de vakbeweging aanschuiven bij de Club van Elf. Op de agenda: ‘Het formuleren van een gezamenlijke ambitie om in dialoog te werken aan de vernieuwing van de overlegmodellen en instituties.’ Cao-onderhandelaar van FNV Spoor en Joop-opiniemaker Roel Berghuis was aanwezig. ‘De rode draad is dat de Club van Elf op zoek is naar verbinding’, zegt hij. Verder wil hij niet veel over de bijeenkomst kwijt. De Volkskrant schrijft:

Berghuis deelt de zorgen van de werkgevers. Dat het spoorwegpersoneel al jaren niet gestaakt heeft, schrijft Berghuis toe aan de constructieve opstelling van NS aan de cao-tafel. ‘Maar ik proef in mijn achterban dat de wijze waarop het Lenteakkoord ons door de strot is geduwd, niet wordt gepikt. Ik heb de indruk dat de Club van Elf heel goed begrijpt dat dit ook voor hen een probleem is.’

Een voormalig lid van de Club van Elf, die niet met zijn naam in de krant wil, voegt daaraan toe: 

Werkgevers hebben liever een geharnaste tegenstander waarmee ze heldere afspraken kunnen maken dan een sociale woestijn waarin alles kan gebeuren.

Daarnaast maken de grote werkgevers zich zorgen over het Lenteakkoord van CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De Club van Elf betwijfelt of daar in Nederland voldoende draagvlak voor is.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)