Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werkgevers willen polderen

  •  
30-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-werkgevers_300.jpg
Teloorgang vakbond en Kunduz-akkoord een doorn in het oog
Tien grote Nederlandse bedrijven willen het poldermodel nieuw leven inblazen. Het gaat om onder meer Ahold, KPN en NS. Op besloten bijeenkomsten heeft de Club van Elf, een gezelschap bestaande uit de personeelsdirecteuren van tien grote werkgevers, zijn zorgen uitgesproken over de tanende kracht van de vakbeweging en de teloorgang van de overlegeconomie.
Berghuis deelt de zorgen van de werkgevers. Dat het spoorwegpersoneel al jaren niet gestaakt heeft, schrijft Berghuis toe aan de constructieve opstelling van NS aan de cao-tafel. ‘Maar ik proef in mijn achterban dat de wijze waarop het Lenteakkoord ons door de strot is geduwd, niet wordt gepikt. Ik heb de indruk dat de Club van Elf heel goed begrijpt dat dit ook voor hen een probleem is.’
Werkgevers hebben liever een geharnaste tegenstander waarmee ze heldere afspraken kunnen maken dan een sociale woestijn waarin alles kan gebeuren.
Daarnaast maken de grote werkgevers zich zorgen over het Lenteakkoord van CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De Club van Elf betwijfelt of daar in Nederland voldoende draagvlak voor is.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.