Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werkloze Nederlander wijkt uit naar Duitsland

  •  
15-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uwv_04.jpg
Nederlanders vullen vacatures in grensgemeenten ... Duitsers blij met de komst van de Nederlanders
Het werkloosheidcijfer in Nederland lijkt zich maar niet te stabiliseren, maar alsmaar te groeien. In de grensgemeenten, waar het aantal werkloze Nederlanders ruim boven de tien procent ligt, wijken de werklozen daarom uit naar ons buurland, Duitsland. Dat meldt de Volkskrant. De verwachting is dat het aantal grenswerkers nog verder zal toenemen.
Wanda Wever, vestigingsmanager van uitzendbureau Job Direkt, zegt in de krant:
Anderhalf jaar geleden stonden de Nederlanders veel minder open voor werken in Duitsland. Nu er weinig keus is qua werk in Nederland, wordt het vanzelfsprekender.”
De werkloosheid ligt in de Nederlandse grensgemeenten aanzienlijk hoger dan in de Duitse grensgemeenten. Veel Duitse werkgevers lukt het bovendien niet om de vacatures in eigen land vervuld te krijgen. Daarom wordt het werken over de grens gestimuleerd. In Bad Nieuweschans (Groningen, gemeente Oldambt) is eind vorig jaar zelfs een servicebureau geopend dat gespecialiseerd is in grensoverschrijdende arbeid.
De Duitsers zijn vooralsnog blij met de komst van Nederlanders, aldus de loco-burgemeester van het Duitse Haren.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.