Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werknemers Teleac tekenen voor vertrek omroepbaas

  •  
22-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
omroepgebouw_klein.jpg
Werknemers eisen een gelijke behandeling
Het Teleac personeel vindt dat directeur Aart van der Want moet opstappen. NRC-Handelsblad schrijft dat de werknemers van de omroep op de interne website een protestbrief hebben ondertekend.
Bij Teleac zijn de afgelopen maanden achttien medewerkers ontslagen. Vanwege de fusie met NPS, Teleac en RVU moesten er banen worden geschrapt, maar voor directeur Aart van der Want lijkt intern een nieuwe functie te worden gezocht en dat schiet bij de werknemers van de onderwijsomroep in het verkeerde keelgat. “Geen nieuwe baan creëren, maar opstappen”, zo is in het NRC te lezen .
Blijven of vertrekken Van de Want zegt zelf te willen blijven om het belang van Teleac in de fusieomroep NTR te behartigen. Van der Want zou volgens zijn werknemers afgewezen zijn voor de directeursfunctie van NTR. Joop Daalmeijer, interim-directeur van NTR beweert dat de nieuwe directeur van buiten wordt aangetrokken.
‘Scheef beeld’ Een woordvoerder van Teleac vindt dat de personeeldemonstratie ‘een scheef beeld’ geeft, maar zegt wel begrip te hebben voor hun emoties. De Raad van Toezicht bezint zich momenteel op een reactie. Het directeurschap van NTR zal opgesplitst worden in meerdere directeurschappen jeugd, kunst & cultuur, informatie en vorming & volwasseneneducatie. Daalmeijer voert daarvoor volgende maand de eerste gesprekken. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.