Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wet tegen woekerwinst op kaartjes

  •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ticket-reseller.jpg
SP en CDA willen maximaal 10% winst op doorverkoop
Wie kaartjes doorverkoopt van concerten of sportevenementen mag maximaal 10% meer vragen dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Dat staat in een initiatiefwet van CDA en SP die dinsdagavond werd besproken in de Tweede Kamer.
De wet moet een einde maken aan woekerwinsten bij het doorverkopen van kaartjes. SP-Kamerlid Arda Gerkens, die het wetsvoorstel indiende met CDA-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven, zegt in de Volkskrant :
Professionele doorverkopers die toch meer vragen, riskeren voortaan een boete tot 450 duizend euro. Consumenten die te veel hebben betaald, kunnen via de Consumentenautoriteit hun geld terugeisen. Doorverkoop is van alle tijden. Dat zullen we ook niet uitroeien. Maar door het internet heeft het de laatste jaren een enorme vlucht genomen.
Het wetsvoorstel, waarover de Kamer de komende weken nog verder debatteert, heeft een meerderheid als de PvdA instemt. PvdA-Kamerlid Mei Li Vos twijfelt nog:
Het doel van het wetsvoorstel is goed, maar het kan ook averechts werken. In het ergste geval stimuleer je het illegale circuit op straat. Daar zit veel agressie bij.” 
Foto: Amy Wong (Flickr/CC)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.