Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WHO: Kindersterfte daalt wereldwijd sterk

  •  
15-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
kids-Afrika_300.jpg
In de armste gebieden zijn de vooruitzichten twee keer zo goed als tien jaar geleden
Wereldwijd sterven er aanzienlijk minder kinderen voor het vijfde levensjaar vergeleken met twintig jaar geleden. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag op basis van een nieuw rapport. In 2010 stierven er 7,6 miljoen kinderen. In 1990 waren dat er nog 12 miljoen.
Ook in de armste gebieden is er vooruitgang geboekt. Volgens Unicef-directeur Anthony Lake is de kindersterfte in delen van Afrika het grootst, maar zijn de vooruitzichten daar tweemaal zo goed als tien jaar geleden. Ten opzichte van twintig jaar geleden komen echter per dag nog steeds 21.000 kinderen te overlijden.
Lake denkt de kindersterfte nog verder terug te kunnen dringen als de inspanningen extra worden gericht op gemeenschappen en bevolkingsgroepen die het sterkste in het nadeel zijn ten opzichte van de rest. Ten opzichte van tien jaar geleden overlijden per dag 12.000 minder kinderen.
cc-foto: Rita Willaert Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.