Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Who the hell is Van Rompuy?

  •  
19-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bbc-van-rompuy
BBC Newsnight heeft moeite met stoffig imago en naam van Belgische EU-kandidaat
In het programma ‘Newsnight’ schetste de BBC dinsdag een kort portret van Herman Van Rompuy, de beoogde eerste EU-president. Uit het filmpje blijkt dat de Britten het nogal moeilijk hebben met het stoffige imago van de Belgische premier en met de uitspraak van zijn naam.
De Vlaamse krant De Standaard was er als de kippen bij om de BBC-kwalificaties in het Nederlands te vertalen:
Van Rompuy is nog geen jaar eerste minister van België, maar hij heeft er wel al voor gezorgd dat de politieke ontbinding van het land gestopt werd. Hij spreekt Vlaams, Frans, Engels en bijna elke andere Europese taal. Hij houdt er van om haiku’s te schrijven en blijkbaar noemt zijn vrouw hem Rambo. Maar voor de meesten van ons lijkt hij eerder saai.
Ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband, zelf genoemd voor de Europese functie van hoge vertegenwoordiger, komt in Newsnight aan het woord. Hij laat zich ontvallen dat de president van Europa een sterke stem moet worden, en ‘geen verlegen bloempje’.
Klik hier om het filmpje over Van Rompuy te bekijken bij BBC Newsnight.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.