48

Wie maakte de meeste overtredingen op dit WK?

Was het Honduras? Of toch Costa Rica? Oh wacht… Het was Oranje

Zondag speelt Nederland in de achtste WK-finales tegen Mexico. Met smart kijkt bijna het hele land uit naar de wedstrijd. Tot nu toe werd het elftal alom geprezen vanwege het mooie voetbal; het onbaatzuchtige samenspel van Robben, het doelpunt van Van Persie. De spelers wisten het publiek te verrassen. Maar wie naar de feitelijkheden kijkt, ziet dat het spel lang niet altijd even netjes werd gespeeld. Sterker nog: Nederland beging tot nu toe de meeste overtredingen. Maar liefst 68 keer moest het fluitje van de scheidsrechter eraan te pas komen, schrijft John Ashdown in The Guardian.

Nederland werd in totaal maar liefst 86 keer teruggefloten. Costa Rica en Argentinië volgen met 60 en 56 overtredingen. Van alle Oranje-spelers was het Daley Blind die het vaakst de fout in ging met negen overtredingen. Hij voert de lijst echter niet aan; Iraniërs Reza Ghoochannejhad en Andranik Teymourian staan met 17 en 12 overtredingen bovenaan, gevolgd door Bosniër Muhamed Besic en Costa Ricaan Bryan Ruiz met ieder tien overtredingen.

Ashdown zet nog een aantal interessante statistieken op een rijtje. Zo lijkt Arjen Robben, ook wel ‘the flying Dutchmen’, tot nu toe de snelste speler van het WK te zijn met 31km/uur, maar in feite is dat Ivoorkust-speler Serge Aurier met een snelheid van 33,5 km/uur.

Het is overigens niet zo dat Nederland ook de meeste gele kaarten heeft gekregen. Honduras en Ivoorkust zagen zeven keer geel tegen zich getrokken in de groepsfase, Nederland vijf keer.

The Guardian: Lies, damned lies and World Cup 2014 group-stage statistics

Geef een reactie

Laatste reacties (48)