Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wientjes: draconische maatregelen nodig

  •  
25-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding_2012-03-25_om_15.07.58.png
Arbeidsmarkt, huizenmarkt en zorg moeten worden aangepakt ... Europese 3%-regel staat vast ... Eigen risico in WW is bespreekbaar in ruil voor versoepeling ontslagrecht...
‘De machtigste man van Nederland’ pleit voor draconische maatregelen om aan drie procentsregel van Europa te voldoen. Een aantal maanden geleden was hij hier nog op tegen omdat dan de economie kapot zou worden bezuinigd. ‘Het is 1 voor 12 voor de economie’ aldus Wientjes.
Bekijk de video in andere formaten. De voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW pleit onder andere voor een nullijn. Oftewel geen enkele salarisstijging. In ruil wil hij werkgevers verplichten meer ‘moeilijk personeel’ als Wajongers aan te nemen. Ook moet de WW worden ingekort van 36 naar 12 maanden en het ontslagrecht worden versoepeld. In ruil biedt Wientjes ‘eigen risico in de ww’. Dan zouden werkgevers een half jaar de ww moeten betalen van een werknemer die is ontslagen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.