84

Wientjes: draconische maatregelen nodig

Arbeidsmarkt, huizenmarkt en zorg moeten worden aangepakt ... Europese 3%-regel staat vast ... Eigen risico in WW is bespreekbaar in ruil voor versoepeling ontslagrecht...

‘De machtigste man van Nederland’ pleit voor draconische maatregelen om aan drie procentsregel van Europa te voldoen. Een aantal maanden geleden was hij hier nog op tegen omdat dan de economie kapot zou worden bezuinigd. ‘Het is 1 voor 12 voor de economie’ aldus Wientjes.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW pleit onder andere voor een nullijn. Oftewel geen enkele salarisstijging. In ruil wil hij werkgevers verplichten meer ‘moeilijk personeel’ als Wajongers aan te nemen. Ook moet de WW worden ingekort van 36 naar 12 maanden en het ontslagrecht worden versoepeld. In ruil biedt Wientjes ‘eigen risico in de ww’. Dan zouden werkgevers een half jaar de ww moeten betalen van een werknemer die is ontslagen.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (84)