17

Wientjes: ‘Sleutel ligt bij Cohen en Rutte’

FNV en VNO-NCW: VVD en PvdA samen aan de slag

Werkgeversorganisatie VNO/NCW en vakbond FNV verwachten een moeilijke formatie omdat de standpunten van de twee grootste partijen op het gebied van economie totaal uit elkaar lopen. Toch ligt volgens VNO/NCW-voorman Bernard Wientjes de sleutel vooral in handen van de VVD en de PvdA.


Tegen de NOS zegt Wientjes donderdag:

Er moet natuurlijk met de PVV gepraat worden, vanzelfsprekend. De democratie heeft gesproken. Maar ik denk dat er ook een serieus gesprek tussen Job Cohen en Mark Rutte plaats moet vinden, want zij hebben toch de sleutel. Zij zullen over hun schaduw heen moeten springen. Zij zullen uiteindelijk op basis van de economie, want daar gaat het toch om in Nederland, een programma moeten maken dat Nederland verder helpt.

FNV-leider Agnes Jongerius vindt dat Rutte ‘aan zet’ is, maar kan zich voorstellen dat VVD en PvdA samen aan de slag gaan. Ze vindt dat de toekomstige coalitie zich gelukkig moet prijzen dat de sociale partners het eens zijn geworden over de verhoging van de AOW-leeftijd. Ook Wientjes zegt dat de nieuwe regering daar voordeel uit moet halen en door het plan over te nemen. “Wees niet zo dom om naast de problemen die er toch al zijn, er nog een probleem bij te halen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (17)