Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Wij willen vrouwen'

  •  
16-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
PENW.jpg
Top Publieke Omroep doet oproep voor meer vrouwen in programma's als DWDD en Pauw & Witteman ... Groslijst met 'geschikte vrouwen' in de maak
De Publieke Omroep wil meer vrouwen in de beeldbepalende nieuws- en praatprogramma’s, zoals Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door en het NOS Journaal. Daarom wordt een lijst opgesteld van vrouwen die door hun expertise, spreekvaardigheid en positie geschikt zijn en die zelf ook wel op tv willen verschijnen.
Rijxman:
“Dus ik ben niet tevreden als volgend jaar in nieuws- en opinieprogramma’s 33,5 procent vrouw is, in plaats van de 33 van nu. Dan moet er meer gebeuren. Want zolang de experts, columnisten en anderen op tv voor het overgrote deel mannen zijn, laten we geen evenwichtig beeld van Nederland zien.”
Het opstellen van de lijst gebeurt in samenwerking met onder meer Women Inc., een organisatie die streeft naar meer vrouwen op belangrijke posities. De aanpak is afgekeken bij de BBC. Die ging eerder gericht op zoek naar vrouwen voor prominente programma’s. 
Vooral op het gebied van financiën, economie, technologie, innovatie en duurzaamheid, voeren mannen het woord. De redacties van de programma’s lukt het vaak niet om geschikte vrouwen op tijd te vinden. In de toekomst kunnen ze uit de groslijst hun eigen gasten selecteren. 
De redacties van diverse programma’s hebben hun medewerking al toegezegd, waaronder NOS Journlaa, De Wereld Draait Door, Nieuwsuur, EenVandaag, Altijd Wat en Debat op 2.
De discussie is overigens niet nieuw, getuige de video.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.