Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wijers: Rutte mist langetermijnvisie

  •  
17-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Wijers.jpg
Oud D66-minister over het kabinet: Rutte vindt snelle winst belangrijker dan zorg op de lange termijn
Vertrekkend Akzo Nobel topman en ex-minister Hans Wijers uitte maandagavond flinke kritiek op het kabinet. ‘Nederland staat stil terwijl andere landen werken aan hun concurrentievermogen. In Nieuwsuur zei hij dat hij zijn ‘hart vasthoudt’ voor het hervormingsprogramma waar kabinetsleden momenteel over onderhandelen in het Catshuis. De verschillen tussen de partijen zijn volgens hem te groot.
Wijers meent dat Den Haag te veel bezig is met wie de winnaar van de volgende verkiezingen wordt in plaats van met de zorg voor de lange termijn. 
“Wij zijn net kikkers in langzaam opwarmend water. We voelen ons heel comfortabel, en hebben niet door dat we gekookt worden.
Volgens Wijers moet de regering dringende problemen aanpakken. Zoals het toegankelijk maken van de woningmarkt, het aanpassen van de hypotheekrenteaftrek, versoepelen van het ontslagrecht en het snel opkrikken van de pensioenleeftijd. 
De oud-D66-minister van Economische Zaken (94-98) vindt Nederland momenteel ‘een beetje gedeprimeerd, navelstaarderig en niet met de lange termijn bezig’. Volgende week vertrekt hij als bestuursvoorzitter bij AkzoNobel. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.