Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WikiLeaks-oprichter Julian Assange op de vlucht

  •  
24-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De onthulde documenten over de oorlog in Irak zouden levens in gevaar brengen
De oprichter van de klokkenluider-site WikiLeaks leidt een eigenaardig leven. Julian Assange is altijd op de vlucht voor onder andere Amerikaanse autoriteiten. Assange slaapt in hotels onder een valse naam, gebruikt alleen contant geld en verft zijn haar in een andere kleur. Alles om onherkenbaar en niet traceerbaar te zijn.
Assange is continu op de vlucht vanwege de onthullingen op WikiLeaks. De klokkenluider-site plaatste deze week bijna 400.000 documenten over de oorlog in Irak. Uit de documenten blijkt onder andere dat Iraakse agenten onder toezicht van de Amerikanen militaire gevangenen misbruikten.
Assange ontvangt veel kritiek op de onthullingen en krijgt steeds meer tegenstanders. Zo twitterde admiraal Mike Mullen, de hoogste militair in het Amerikaanse leger, dat WikiLeaks levens in gevaar brengt. Het bericht:
Weer een onverantwoordelijke plaatsing van gestolen geheime documenten door WikiLeaks brengt levens in gevaar en geeft onze tegenstanders waardevolle informatie.
Lees meer over de op vlucht geslagen Assange bij de New York Times
cc-foto: Espen Moe

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.