Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wikileaks sleept creditcardbedrijven voor de rechter

  •  
04-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wikileaks300_01.jpg
'Mastercard en Visa misbruiken hun machtspositie' ... Financiële blokkade moet voor donderdag opgeheven worden
Klokkenluidersite Wikileaks heeft aangekondigd creditcardbedrijven Mastercard en Visa aan te klagen als deze de opgelegde blokkade niet voor donderdag opheffen. Ook andere Amerikaanse bedrijven als Paypal, Moneybookers en Amazon worden voor de rechter gesleept als deze donaties aan de website nog langer blokkeren. De bedrijven zijn in december gestopt met het afhandelen en accepteren van donaties aan Wikileaks. De klokkenluidersite is hierdoor flink in de financiële problemen gekomen.
Zaterdag kondigde Wikileaks, samen met DataCell, het Zwitserse bedrijf dat de creditcardbetalingen nu afhandelt, aan een verzoek tot vervolging van Visa en Mastercard te zullen neerleggen bij de Europese Commissie. Volgens Wikileaks hebben de creditcardbedrijven de Europese mededingingsregels overtreden.
Sveinn Andri Sveinsson, IJslandse advocaat van WikiLeaks en DataCell verklaart:
Ze boycotten DataCell en WikiLeaks zonder een objectieve  rechtvaardiging. Dit is overduidelijk misbruik van hun machtspositie op de markt.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.