32

Wikileaks sleept creditcardbedrijven voor de rechter

'Mastercard en Visa misbruiken hun machtspositie' ... Financiële blokkade moet voor donderdag opgeheven worden

Klokkenluidersite Wikileaks heeft aangekondigd creditcardbedrijven Mastercard en Visa aan te klagen als deze de opgelegde blokkade niet voor donderdag opheffen. Ook andere Amerikaanse bedrijven als Paypal, Moneybookers en Amazon worden voor de rechter gesleept als deze donaties aan de website nog langer blokkeren. De bedrijven zijn in december gestopt met het afhandelen en accepteren van donaties aan Wikileaks. De klokkenluidersite is hierdoor flink in de financiële problemen gekomen.

What Does it Cost to Change the World? from WikiLeaks on Vimeo.

Zaterdag kondigde Wikileaks, samen met DataCell, het Zwitserse bedrijf dat de creditcardbetalingen nu afhandelt, aan een verzoek tot vervolging van Visa en Mastercard te zullen neerleggen bij de Europese Commissie. Volgens Wikileaks hebben de creditcardbedrijven de Europese mededingingsregels overtreden.

Sveinn Andri Sveinsson, IJslandse advocaat van WikiLeaks en DataCell verklaart:

Ze boycotten DataCell en WikiLeaks zonder een objectieve  rechtvaardiging. Dit is overduidelijk misbruik van hun machtspositie op de markt.

Lees de volledige aanklacht op Forbes: Here’s The Legal Complaint WikiLeaks Is Threatening To File Against Visa, MasterCard

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (32)