Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders dreigt al met breuk, noemt CDA-voorzitter 'zeurpiet'

  •  
26-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
bleker_300.jpg
[video] Kritische kanttekeningen niet op prijs gesteld door PVV-leider
De waarnemend partijvoorzitter van het CDA, Henk Bleker, stelde bij Knevel en Van den Brink dat het nieuwe kabinet er moet zijn ‘voor alle Nederlanders’ Hij wil dat het kabinet bevolkingsgroepen niet tegen elkaar uitspeelt maar juist samenbindt.
Bleker zei dat het CDA dat probeerde te bereiken bij beoogd coalitiepartner de VVD. De PVV diende die standpunten te accepteren.
PVV-leider Geert Wilders denkt daar duidelijk anders over. Op Twitter maakte hij de voorzitter uit voor een ‘zeurpiet’ die op vakantie gestuurd moet worden. Tegenover De Telegraaf voegde hij daar meteen een dreigement aan toe:
Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar.
RTEmagicC_pvv_tweet.jpg
Update 14:30
Verhagen vindt dat Wilders ‘strikt genomen’ gelijk heeft door te zeggen dat hij ‘niets moet’, schrijft de Volkskrant. Over het optreden van Bleker zei Verhagen verder dat het duidelijk is dat het CDA veel wil ‘en dat heeft de partijvoorzitter op een christendemocratische manier duidelijk gemaakt’. Demissionair Minister van Landbouw Gerda Verburg heeft zich inmiddels openlijk achter Bleker geschaard. Donderdag, na afloop van het kabinetsberaad zei ze ‘buitengewoon trots’ op hem te zijn. “Als CDA gaan we uit van eigen kracht en voor de samenleving als geheel.” Volkskrant: Verhagen rustig over kritiek Wilders

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.