911

Wilders eist censuur politieke cartoon op Joop

'Hij moet acuut van die website af, anders gaan we aanstaande woensdag niet naar het lijsttrekkersdebat in het VARA-programma Pauw & Witteman'

PVV-leider Geert Wilders wil dat de opiniesite Joop een politieke cartoon over de PVV-plannen voor ‘tuigdorpen’, waar maatschappelijk ongewenste personen geconcentreerd worden, van de site verwijdert. Hij dreigt met een PVV-boycot van alle VARA-programma’s als de omroep geen gehoor heeft aan zijn eis.

Op de bewuste cartoon van politiek tekenaar Adriaan Soeterbroek is een rij personen te zien die zijn voorzien van een bruin T-insigne. Ze wachten naast een afrastering bij de ingang van een douche. De tekening roept een verband op tussen de plannen van de PVV en de concentratiekampen van de nazi’s.
Het Parool schrijft:

”Een walgelijke cartoon”, laat Wilders zaterdag weten. ”Hij moet acuut van die website af, anders gaan we aanstaande woensdag niet naar het lijsttrekkersdebat in het VARA-programma Pauw & Witteman.” In die talkshow staat ook PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Machiel de Graaf, geboekt. Wilders spreekt van ”zieke geesten” bij de VARA.

Joop geeft geen gehoor aan het dreigement van Wilders. “De cartoon is de opinie van de maker, zoals dat geldt voor alle opiniebijdragen op de site en onderdeel van een heftig maatschappelijk debat over de politiek van Wilders.  Daar kun je vanalles van vinden maar het is jammer dat een politicus als Wilders pogingen onderneemt met machtsmiddelen het debat over hemzelf te smoren.”
Zie ook cartoon Adriaan Soeterbroek: Wordt vervolgd

Geef een reactie

Laatste reacties (911)