62

‘Wilders eist voor zichzelf de veiligheid die hij anderen niet gunt’

Kee & Van Jole over: PGB, Van Rijn, Ombudsman en de Haagse stilte rond vluchtelingencrisis

Haagse politici moeten zich luid en duidelijk in het debat over de vluchtelingencrisis mengen. Dat stelt Francisco van Jole in Oh, oh Den Haag, de politieke rubriek van De Nieuws BV. Volgens hem zijn de politici benauwd zich uit te laten over de heikele kwestie. Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw, neemt het op voor de Kamerleden. Ze zijn er gewoon nog niet aan toegekomen, constateert hij.


Kee & Van Jole bespreken de Haagse politiek. Zoals de positie van staatssecretaris Van Rijn. Hem wacht een debat over een vernietigend rapport van de Ombudsman. Kee voorspelt dat het geen politieke problemen op gaat leveren. Van Jole vraagt zich af hoeveel PGB-debatten er nog moeten komen voordat er wel consequenties aan worden verbonden. 

Daarna kaart presentator Felix Meurders de vluchtelingenproblematiek aan. Van Jole merkt op dat alleen het geluid van Wilders wordt gehoord omdat andere politici zich stilhouden. Wilders wil vluchtelingen terugsturen. Van Jole stelt dat wie hard is voor een ander ook hard voor zichzelf moet zijn. “Laat hem dan ook consequent zijn. Als de vluchtelingen volgens hem geen recht op veiligheid hebben, dan moet hij dat voor zichzelf ook niet willen. Laat hem dan zijn beveiliging naar huis sturen. Zowel hij als de vluchtelingen worden immers bedreigd door dezelfde types.”

Geef een reactie

Laatste reacties (62)