121

Wilders-fans mogen niet demonstreren op Museumplein

Politie vreest aanwezigheid beruchte hooligans

Engelse Wildersfans, verenigd in de extreemrechtse en beruchte English Defence League, mogen zaterdag niet demonstreren op het Museumplein in Amsterdam om steun te betuigen aan hun idool Geert Wilders.

Volgens burgemeester Van der Laan zouden onder de demonstranten Engelse en Nederlandse hooligans zitten die uit zijn op een matpartij met politie of tegenstanders. De demonstratie is daarom verplaatst naar het Westelijk Havengebied.

De Volkskrant schrijft:

De gemeente bereidt noodbevelen voor om de betoging in goede banen te leiden. Zo krijgt de politie het recht EDL-demonstranten op te pakken of te verwijderen als zij zich niet aan de voorwaarden houden. EDL wil met de betoging zijn steun betuigen aan Geert Wilders

Demonstraties van de tegen moslims en immigranten gerichte EDL lopen in Engeland regelmatig uit op gewelddadiger rellen.

Tijdens het debat over de regeringsverklaring prees Wilders de opkomst van extreemrechtse partijen in andere Europese landen, overigens zonder ze specifiek bij naam te nomen. Van de EDL is hij minder gecharmeerd. Hij zei liever te zien dat de demonstratie wordt afgelast.

cc-foto: Belkus

Geef een reactie

Laatste reacties (121)