Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders: 'Geen interesse in gehandicapten, dus ook geen tijd'

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
452 keer bekeken
  •  
suppro_300.jpg
[Video] PVV-leider weigert interview met gehandicaptenblad omdat er geen politieke winst te behalen valt
Journaliste Monique Wijnen interviewde voor het blad Support Magazine lijsttrekkers over hun beleid voor mensen met een lichamelijke beperking. Wilders weigerde haar te woord te staan omdat de doelgroep ‘niet interessant’ is.
Journalist  Monique Wijnen heeft zelf een lichamelijke beperking. Ze is geboren met korte armen en benen. Ze interviewde diverse lijsttrekkers over hun beleid ten aanzien van mensen met een lichamelijke beperking.
In het televisieprogramma  Knevel en Van den Brink  vertelde zij hoe ze door de PVV werd afgewimpeld met de botte opmerking dat Geert Wilders geen interesse had in de doelgroep van Support Magazine dat is gericht op mensen met een beperking.
Update : Hoofdredacteur Joeri van der Kloet van Support Magazine heeft afgelopen week contact gezocht met de redactie en ook hieronder gereageerd. Over de correspondentie met de PVV zegt hij:
Een assistente van Wilders belde op om te melden dat de lijsttrekker geen tijd had, waarop ik aangaf ook genoegen te nemen met nummer 2 op de lijst. Daarop was haar antwoord: ‘Nee, het is Geert of niets.’ Op mijn wedervraag of ik mijn lezer dan maar moest zeggen dat de heer Wilders ‘geen interesse in de doelgroep heeft’, antwoordde zij: ‘Doet u dat maar’.
Van der Kloet is het niet eens met de kop boven dit artikel. De redactie van Joop.nl deelt zijn kritiek niet. De kop is niet onjuist omdat de PVV-medewerker sprak namens de partij. De partij kent in het geval van de PVV slechts één lid en dat is Wilders.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.