29

‘Wilders heeft berg boter op z’n hoofd als het om cartoons gaat’

Francisco van Jole en Peter Kee clashen over de PVV cartoon-expo in de Tweede Kamer. Plus: de invloed van lobbyïsten in Den Haag

Geert Wilders wil een expo met beledigende islam-cartoons in de Tweede Kamer organiseren. Volgens Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, heeft Wilders boter op z’n hoofd omdat hij eerder eiste dat een cartoon die beledigend voor hemzelf was van Joop verwijderd zou worden. Kee, redacteur van Pauw, neemt het op voor Wilders en zegt dat de politicus het volste recht heeft de omroep te straffen met een boycot.


Het meningsverschil leidt tot een harde confrontatie tussen de twee commentatoren van het Radio 1 programma De Nieuws BV, die iedere woensdag om 13:00 uur de Nederlandse politiek bespreken.

De twee kruisen de degens over de cartoon-kwestie vanaf 6:15 in de video. Vooraf praten ze over de invloed van lobbyïsten in Den Haag, naar aanleiding van een proefballon van PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester om lobbywerk te registreren. Kee noemt enkele voorbeelden van lobbywerk, zoals een jaarlijks asperge-diner waar commerciële omroepen tafels kopen om politici te fêteren en waarbij dan ook coryfeeën als Frits Wester aanschuiven.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)