218

Wilders kwaad op Leers vanwege visumplicht

Update: Leers herkent zich niet in kritiek Wilders... Minister van Immigratie en Asiel teruggefloten voor spoeddebat ... Leers stemde, tegen de wil van Wilders, voor opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs 

Geert Wilders is boos op minister Leers omdat deze in Brussel voor opheffing van de visumplicht voor Bosniërs en Albanezen heeft gestemd. De PVV-leider heeft hard uitgehaald naar de minister en noemt zijn optreden ‘uitermate zwak’. De PVV-er vreest een toevloed van asielzoekers en criminelen.

Leers heeft verklaard niet tegen te kunnen stemmen:

Het voorstel was al rond voor ik hier in Brussel aankwam. Nederland was niet nodig, ons verzet zou zijn weggestemd.”

Volgens de minister was schadebeperking zijn enige mogelijkheid: In ruil voor zijn ja-stem komt er een zogenoemde ‘noodremprocedure’. Als Nederland te maken krijgt met ‘een tsunami’ van Albanezen en Bosniërs, dan wordt de visumplicht opnieuw ingevoerd.

Wilders zegt Leers te zullen afrekenen op resultaten. Hij waarschuwt: “Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.”

Leers daarentegen wil ervoor hoeden dat Nederland een paria in Europa wordt. “Ik ga dus niet allerlei extreme voorstellen neerzetten die vervolgens een mooie dood sterven omdat we alleen staan”, aldus de minister.

Update 15.45

Minister Gerd Leers is door de Tweede Kamer teruggefloten. Hij moet in een spoeddebat uitleggen waarom hij heeft ingestemd met afschaffing van de visumplicht. Vorige week liet Leers de Kamer nog weten dat het verzet van Nederland tegen het voornemen kansloos zou zijn.

Update 20.45
Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is het niet eens met kritiek van PVV-leider Geert Wilders over zijn optreden maandag bij een EU-vergadering in Brussel. Dat meldt de Volkskrant. “Ik herken me totaal niet in het beeld dat Wilders schetst”, liet Leers dinsdag in een reactie aan het ANP weten.  

De Volkskrant: Wilders hard in aanvaring met Leers om visumplicht

Trouw: Weer spoeddebat met Leers

Volkskrant: Leers herkent zich “totaal niet” in kritiek Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (218)