Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders kwaad op Leers vanwege visumplicht

  •  
09-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Update: Leers herkent zich niet in kritiek Wilders... Minister van Immigratie en Asiel teruggefloten voor spoeddebat ... Leers stemde, tegen de wil van Wilders, voor opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs 
Geert Wilders is boos op minister Leers omdat deze in Brussel voor opheffing van de visumplicht voor Bosniërs en Albanezen heeft gestemd. De PVV-leider heeft hard uitgehaald naar de minister en noemt zijn optreden ‘uitermate zwak’. De PVV-er vreest een toevloed van asielzoekers en criminelen.
Leers heeft verklaard niet tegen te kunnen stemmen:
Het voorstel was al rond voor ik hier in Brussel aankwam. Nederland was niet nodig, ons verzet zou zijn weggestemd.”
Volgens de minister was schadebeperking zijn enige mogelijkheid: In ruil voor zijn ja-stem komt er een zogenoemde ‘noodremprocedure’. Als Nederland te maken krijgt met ‘een tsunami’ van Albanezen en Bosniërs, dan wordt de visumplicht opnieuw ingevoerd.
Wilders zegt Leers te zullen afrekenen op resultaten. Hij waarschuwt: “Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.”
Leers daarentegen wil ervoor hoeden dat Nederland een paria in Europa wordt. “Ik ga dus niet allerlei extreme voorstellen neerzetten die vervolgens een mooie dood sterven omdat we alleen staan”, aldus de minister.
Update 15.45
Minister Gerd Leers is door de Tweede Kamer teruggefloten. Hij moet in een spoeddebat uitleggen waarom hij heeft ingestemd met afschaffing van de visumplicht. Vorige week liet Leers de Kamer nog weten dat het verzet van Nederland tegen het voornemen kansloos zou zijn.
Update 20.45 Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is het niet eens met kritiek van PVV-leider Geert Wilders over zijn optreden maandag bij een EU-vergadering in Brussel. Dat meldt de Volkskrant. “Ik herken me totaal niet in het beeld dat Wilders schetst”, liet Leers dinsdag in een reactie aan het ANP weten.  

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.