Laatste update 22:00
110

Wilders mag in Amsterdam wél met Poetin zoenen

Het satirische affiche van de Jonge Socialisten (JS) met daarop een innig zoenende Wilders en Poetin, is wel te zien op de stations van Amsterdams vervoersbedrijf GVB. Dat schrijft Het Parool. De NS weigerde eerder de posters op de treinstations op te hangen.

Het affiche is een verwijzing naar de beroemde zoen-scene van Breznjev en Honecker maar ook een rake knipoog naar de hypocriete moraal van de PVV, die voortdurend de moslimgemeenschap aanvalt op een gebrek aan tolerantie ten opzichte van homo’s maar ondertussen dikke maatjes is met het homohatende Kremlin. De politieke partners van de PVV worden openlijk financieel gesponsord door Poetin.

Experion, het bureau dat de reclame op NS-stations exploiteert, liet weten de posters voor de campagne rond het Oekraïne-referendum niet op te willen hangen omdat deze ‘aanstootgevend’ zouden zijn. Ook een alternatieve poster waarop Wilders niet met Poetin zoent, maar hem liefdevol over zijn hoofd aait, werd geweigerd. JS kreeg wel toestemming een poster op te hangen waarop Wilders in zijn geheel niet werd afgebeeld.

Over het besluit van de NS de posters te weren zei JS-voorzitter Bart van Bruggen eerder al: ‘Het lijkt wel of NS banger is voor de KGB dan voor het verlies van de vrijheid van meningsuiting.’ Het GVB laat nu zien beduidend minder moeite te hebben met de vrijheid van meningsuiting. Wilders kan nu zoenend met Poetin worden aangeschouwd in de Amsterdamse metro.

Geef een reactie

Laatste reacties (110)