Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders opvallend stil over bedreigingen door PVV'er

  •  
06-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
391 keer bekeken
  •  
stoplins_300_01.jpg
Femke Halsema in rechtbank oog in oog met bedreiger dochtertje
Een 36-jarige werkloze slijt zijn lege dagen door op internet mensen met een linkse politieke voorkeur de stuipen op het lijf te jagen met doodsbedreigingen. Hij bedient zich daarbij van de vlag van de PVV. Wilders zwijgt vooralsnog.
Justitie heeft een werkstraf van 180 uur geëist tegen een 36-jarige Rotterdammer die Femke Halsema via twitter had bedreigd. De man had aan de voormalige GroenLinks-politica geschreven “Zal je toekijken als ik je kleine dochtertje uit elkaar trek?”. (…) 
Friedrich E. had ook bedreigingen geuit tegen Job Cohen en Alexander Pechtold. Zijn account op twitter was eerder geblokkerd. Hij voerde namen als “Linksuitroeien” en “Stop Links”. Tegenover de politie heeft hij gezegd dat hij de politici wilde laten voelen hoe het is om net als Geert Wilders te worden beveiligd.
Halsema legde in de rechtbank een verklaring af, hierboven te beluisteren.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2011-04-06_om_11.00.14.png
De verdachte die zich op zijn Twitter-account tooit met een PVV-vlag, lijkt weinig onder de indruk te zijn van de rechtszaak en strafeis. ’s Avonds twitterde hij:
IK ga slapie slapie doen, we moeten immers de moslim #pvda heilstaat in stand houden: http://bit.ly/gEyGg9 Lectori Salutem! #PVV op 1!
Wilders, normaal gesproken zeer alert als het gaat om het aanklagen van bedreigingen, doet er vooralsnog het zwijgen toe. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.