Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders: 'Rutte heeft Nederland kapot gemaakt'

  •  
14-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
238 keer bekeken
  •  
ANP-23676678.jpg
Wilders uit sterke kritiek op Rutte, noemt islam groter probleem dan crisis, in interview Nu.nl
De PVV gaat frontaal in de aanval tegen de VVD. Dat blijkt uit een interview met Nu.nl dat zondag werd gepubliceerd. PVV-leider Geert Wilders haalde hard uit naar premier Rutte en sprak over de demonstratie die hij wil houden op het Malieveld.
De gepeperde uitspraken van Wilders waren zoals altijd gericht aan het adres van de islam, maar dit keer ook aan voormalig coalitiepartner en huidig premier Rutte:
Rutte heeft Nederland kapotgemaakt. Dat is echt mijn stelling. Dat neem ik hem ook echt kwalijk, ik ben daar oprecht boos over. In persoonlijke zin kan ik prima met hem door een deur. Ik vind het een nette man, maar een incompetente premier die Nederland kapot heeft gemaakt.
Wilders sloot een nieuwe samenwerking met de VVD overigens niet uit. Volgens de PVV-leider is de economische crisis niet eens het grootste probleem van Nederland op dit moment. Die twijfelachtige eer wordt de islam toebedeeld.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.