64

Wilders weigert zich te verantwoorden

Debat in Tweede Kamer afgeblazen … GroenLinks trekt aanvraag in

Donderdag zou in de Tweede Kamer een debat plaatsvinden over de omstreden ‘Minder, Minder, Minder Marokkanen’ oproep van PVV-leider Geert Wilders. De Kamervoorzitter had het debat reeds ingepland, maar kan het nu weer uit de agenda schrappen omdat GroenLinks de aanvang intrekt.

Geert Wilders kondigde eerder aan niet mee te zullen doen aan het debat. Hij weigert zich te verantwoorden voor zijn uitspraken. De VVD en de PvdA hebben laten weten een debat zonder Wilders niet zo zinvol te vinden.

GroenLinks-leider Bram van Ojik legt uit:

Ik heb het debat aangevraagd omdat ik het belangrijk vind om een gezamenlijk signaal af te geven over wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn: alle Nederlanders zijn gelijk. Voor een aantal partijen blijkt de aanwezigheid van de heer Wilders bij dat debat van doorslaggevend belang. Voor mij is dat niet essentieel, maar het is wel de realiteit. Daarom trek ik het debat in.”

Dinsdag riep D66-leider Alexander Pechtold nog op tot het debat met Wilders en waarschuwt voor een cordon sanitaire. Wie de PVV negeert, negeert ook zijn kiezers, aldus Pechtold. Maar zeg nu zelf: dat debat, dat gaat nu wel heel moeilijk.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)