Laatste update 12:09
140

Wilders wekt woede bij nabestaanden MH17-ramp

PVV-leider Geert Wilders koketteert graag met zijn contacten in Rusland. Dinsdag bracht hij een bezoek aan het Russische parlement, waar hij sprak met een viceminister van Buitenlandse Zaken en met leden van commissies in het parlement. Bij zijn bezoek droeg hij een Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld. “Ik draag het hier met trots”, liet hij via Twitter weten. Tot woede van de nabestaanden van de MH17-ramp.

Het hele bezoek van Wilders aan de Doema is wat betreft de stichting MH17 ongepast. Bestuurslid Piet Ploeg vindt dat Wilders voorbijgaat aan het feit dat bij het neerhalen van de MH17 298 mensen zijn omgekomen. Wat Ploeg betreft is het aangetoond dat Rusland daarbij betrokken was. Hij vindt dan ook dat Wilders zich niet moet bemoeien met het diplomatieke verkeer “waarbij mensen over eieren moeten lopen”. Dat schrijft de NOS.

Thomas Schansman verloor zijn zoon bij de MH17-ramp. Hij eist excuses van Wilders:

Heer Wilders,

Met ingehouden woede las ik uw twitterbericht “Ik draag het hier met trots. een Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld.”

Mijn zoon zat in het vliegtuig, de MH 17, dat op 17 juli 2014 is neergehaald door een Russische BUK-raket. mijn zoon is met 297 andere onschuldige passagiers vermoord. En niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze gruwelijke daad geaccepteerd.

Het Openbaar Ministerie is al meer dan drie jaar bezig met het onderzoek om de schuldigen voor het gerecht te krijgen. het is ons allen bekend waar het moordwapen vandaan is gekomen; het land waar u met zoveel trots/plezier de vlag van heeft opgespeld. Een meer dan afschuwelijke vertoning van voor een Nederlandse volksvertegenwoordiger. Stuitend. Een zware belediging aan het adres van vele, vele nabestaanden. In Nederland en in de rest van de wereld. Ik keur uw actie af en verwacht dat u excuses aanbiedt aan alle nabestaanden. Op Twitter. In het openbaar.

Thomas J. Schansman

cc-foto: Roman Boed

Geef een reactie

Laatste reacties (140)