Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Wilders wilde niet'

  •  
04-09-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
mx1b.jpg

Opstelten (VVD): Klink (CDA) had brief niet moeten schrijven... Lees hier het eindverslag van de oud-informateur... Koningin praat maandag en dinsdag weer met vaste adviseurs en fractievoorzitters

Informateur Ivo Opstelten was zaterdagochtend bij koningin Beatrix om zijn eindverslag aan te bieden van de poging om een coalitie te smeden tussen VVD en CDA die gedoogd zou worden door de PVV. In een persconferentie na afloop zei Opstelten dat de onderhandelingen op zich goed verliepen en dat alle partijen, hijzelf incluis, verder wilden praten. Alleen Geert Wilders wilde niet meer.
Eindverslag Opstelten Aan de Koningin Verder zei de informateur dat politiek “een kwestie van vertrouwen is” en dat CDA’er Ab Klink de brief met zijn bezwaren tegen de PVV daarom niet had moeten schrijven. 
VVD’er Opstelten werd op 4 augustus door de koningin benoemd tot informateur. Nu hij zijn opdracht niet heeft kunnen vervullen is de koningin weer aan zet. Koningin Beatrix praat maandag en dinsdag weer met haar vaste adviseurs en de fractievoorzitters van de politieke partijen. Maandagochtend ontvangt de koningin achtereenvolgens de voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden, de voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en de vice-president van de Raad van State Herman Tjeenk Willink.
Maandagavond ontvangt de koningin de fractievoorzitters van VVD, PvdA, PVV en CDA. Dinsdagochtend spreekt ze met de fractievoorzitters van SP, D66, GroenLinks, CU, SGP en Partij voor de Dieren. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.