34

Witte racisten schieten zwarte demonstranten neer in Minneapolis

Politie zoekt 3 witte mannen die op de vlucht sloegen nadat zij het vuur openden op zwarte demonstranten bij een #blacklivesmatter-protest

Witte supremacisten hebben maandagavond vijf zwarte demonstranten neergeschoten in Minneapolis, dat melden ooggetuigen. De politie bevestigt dat zij op zoek zijn naar drie witte mannen in verband met de aanslag.

De schietpartij vond plaats op slechts een huizenblok afstand van het 4th Precinct-politiebureau in Minneapolis, waar activisten dagelijks demonstreerden sinds de poltie op 15 november de 24-jarige Jamar Clark doodschoot. Volgens de politie sloegen drie witte verdachten op de vlucht nadat zij het vuur openden op de demonstranten, waarbij vijf van hen gewond raakten. Volgens Miski Noor, een van de demonstranten, waren de daders witte supremacisten, die zich al eerder met de demonstranten hadden bemoeid. 

Volgens een andere getuige droeg een van de drie daders een masker en was hij al sinds maandagochtend bij de demonstratie aanwezig om de #blacklivesmatter-activisten uit te dagen. Ooggetuigen verklaarden aan Raw Story dat de daders – die volgens de politie kogelvrije vesten droegen – het vuur openden toen de activisten probeerden de tegendemonstranten af te schermen en weg te leiden van het #blacklivesmatter-protest.

Het is niet de eerste keer dat zwarte activisten worden belaagd. Afgelopen zaterdag werd Mercutio Southall Jr. in elkaar geslagen door aanhangers van Donald Trump bij een campagnebijeenkomst in Birmingham, Alabama.

Foto, screenshot @LorenadlaCuesta

Geef een reactie

Laatste reacties (34)