50

Woede om barbaars anti-homo commentaar Reformatorisch Dagblad

Christen-fundamentalistische krant noemt gratie voor in Malawi veroordeelde homo's 'jammer'

Het Reformatorisch Dagblad, een uitgave die vooral populair is in de ‘zwarte gordel’, heeft een hoofdredactioneel commentaar geplaatst waarin de gratieverlening aan twee homo’s, die in Malawi tot 14 jaar cel werden veroordeeld, ‘jammer’ wordt genoemd.

Een rechtbank in Malawi veroordeelde Tiwonge Chimbalanga (20) en Steven Monjeza (26) vorige week tot veertien jaar cel, de maximumstraf. De twee waren in december opgepakt nadat ze een ‘homohuwelijk’ hadden gevierd. Tegen de zware straf werd internationaal geprotesteerd wat er toe leidde dat de president van Malawi het homo-stel alsnog liet gaan. Het Reformatorisch Dagblad schrijft daarover:

Veertien jaar is fors, zeker voor westerse begrippen. Toch is het jammer dat de Malawische president zo snel door de knieën ging. 

De krant meent dat toegeven aan protesten tegen de onmenselijke behandeling van homo’s geen goede zaak is omdat het er uiteindelijk toe leidt dat christelijke scholen geen homo’s voor de klas mogen weigeren.

Tegen de redenering is een storm van protest opgestoken. Op Twitter is een account aangemaakt die oproept tot boycot van de krant. 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (50)