Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede over antisemitisch taalgebruik NOS

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
28004323262_02d3712d17_z (1)
Update woensdag 24-10, 16:40:
NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff trekt het boetekleed aan, meldt NRC :
“Dat was natuurlijk fout. Dat had zo niet gemoeten. We hadden het anders moeten doen”, zegt de hoofdredacteur van NOS Nieuws, Marcel Gelauff. (…) “Dat woordgebruik is natuurlijk absurd,” zegt de Gelauff nu tegen NRC. Hij noemt het verschijnen van het artikel in deze vorm “heel vervelend”. Op de vraag hoe het bericht toch op de NOS-website kon verschijnen antwoordt hij: “Iemand schrijft het artikel, daarna gaat er eindredactie overheen. En die heeft deze associatie niet gehad”. Gelauff zegt dat de NOS wilde weergeven hoe tegenstanders Soros framen, maar hij begrijpt dat het ook anders gelezen kon worden.
Eerder:
 
Een portret van de NOS over de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros leidde vandaag tot woede op sociale media. Aanleiding was het ronduit antisemitische taalgebruik in het artikel. Zo werd gewezen op zijn joodse achtergrond en noemde de schrijver van het stuk hem ‘een staatsman zonder staat.’ Enkele voorbeelden van woedende twitteraars:
Inmiddels staat de NOS ook niet meer achter het artikel. Een aangepaste versie van het stuk is hier te vinden:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.