Laatste update 22:25
132

Woede over Huffnagel die in elke vluchteling mogelijke oorlogsmisdadiger ziet

VVD’er en voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas heeft met afschuw gereageerd op zijn partijgenoot Frits Huffnagel die dinsdag in het programma Spraakmakers verklaarde dat de vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens wat hem betreft niet welkom zijn.

“Het is elke keer hetzelfde”, aldus Huffnagel. “Wij zien een kind en denken: wat zielig. Terwijl we niet zien dat er een vader achter staat die misschien wel oorlogsmisdaden heeft gepleegd.” Weisglas noemt die uitspraak met gevoel voor understatement ‘vrij walgelijk’.

Ook andere Twitteraars reageren boos op Huffnagels uitspraken. Verscheidene mensen wijzen erop dat Huffnagel voorzitter is van de Amsterdam Pride. Tijdens de Pride wordt elk jaar aandacht gevraagd voor LHBTIQ-vluchtelingen. Ook dit jaar varen er weer vluchtelingen mee.

Update 22.20 uur:

Het COC Amsterdam, de belangenorganisatie voor LHBTI+-emancipatie, heeft de samenwerking met de Amsterdam Gay Pride (AGP) opgezegd. Dit naar aanleiding van de uitspraken van voorzitter van de AGP Frits Huffnagel. Het COC Amsterdam schrijft in een open brief op de website:

Vanuit COC Amsterdam e.o. zijn wij het volstrekt oneens met deze zeer ongenuanceerde en kwetsende uitspraken over vluchtelingen en migranten. Ook vinden we dat uw statement als reactie hierop zich onvoldoende distantieert van de uitspraken. We willen u aanraden om serieuze maatregelen te nemen, waaronder minimaal het doen aftreden van de voorzitter. Op basis van uw eigen “Guiding Principles” denken we dat dit zeker van toepassing is.
We zien graag een ontwikkeling van uw organisatie die inclusiever is en verder strekt dan alleen het toepassen van tokenisme door het plaatsen van ambassadeurs van kleur.

COC Amsterdam e.o. schort hierbij tot nader order de samenwerking met uw stichting op.

Geef een reactie

Laatste reacties (132)