91

Woede over tv-presentatrice die lachend leeuw afschiet

Woedende Zuid-Afrikanen willen dat Amerikaanse tv-ster het land uit wordt gezet

Een petitie om de Amerikaanse tv-presentatrice Melissa Bachman de toegang tot Zuid-Afrika te ontzeggen heeft in korte tijd meer dan 20.000 steunbetuigingen gekregen. Natuurbeschermers en dierenvrienden reageren woest op de beelden van Bachman die lachend dieren afschiet, waaronder een leeuw.


Bachman is presentator van de tv-show Winchester’s Deadly Passion waarin ze zo’n beetje alles wat beweegt (en geen persoonsnaam heeft) met veel plezier doodmaakt. Er is al vaker actie gevoerd tegen deze omstreden figuur. Vorig jaar tekenden 13.000 mensen een petitie om haar te verwijderen uit een reality show van National Geographic.

In Zuid-Afrika worden leeuwen ook speciaal gefokt om ze door jagers te laten afschieten. Ieder jaar worden er honderden stoffelijke overschotten naar bestemmingen in Europa en de VS gevlogen om daar te fungeren als jachttrofeeën. Bachman zette een foto van zichzelf pronkend met een zojuist door haar gedode leeuw op Facebook met de tekst ‘wat een ongelofelijke dag jagen in Zuid-Afrika!’ 

Petitie om haar de toegang tot het land te ontzeggen

Geef een reactie

Laatste reacties (91)