Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede over tv-presentatrice die lachend leeuw afschiet

  •  
16-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
mel_300_01.jpg
Woedende Zuid-Afrikanen willen dat Amerikaanse tv-ster het land uit wordt gezet
Een petitie om de Amerikaanse tv-presentatrice Melissa Bachman de toegang tot Zuid-Afrika te ontzeggen heeft in korte tijd meer dan 20.000 steunbetuigingen gekregen. Natuurbeschermers en dierenvrienden reageren woest op de beelden van Bachman die lachend dieren afschiet, waaronder een leeuw.
Bachman is presentator van de tv-show Winchester’s Deadly Passion waarin ze zo’n beetje alles wat beweegt (en geen persoonsnaam heeft) met veel plezier doodmaakt. Er is al vaker actie gevoerd tegen deze omstreden figuur. Vorig jaar tekenden 13.000 mensen een petitie om haar te verwijderen uit een reality show van National Geographic.
RTEmagicC_v3-Melissa_Bachman_dead_lion.jpg
In Zuid-Afrika worden leeuwen ook speciaal gefokt om ze door jagers te laten afschieten. Ieder jaar worden er honderden stoffelijke overschotten naar bestemmingen in Europa en de VS gevlogen om daar te fungeren als jachttrofeeën. Bachman zette een foto van zichzelf pronkend met een zojuist door haar gedode leeuw op Facebook met de tekst ‘wat een ongelofelijke dag jagen in Zuid-Afrika!’ 
RTEmagicC_fb_620_01.jpg

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.