Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woedende Turken hakken in op Syrische vluchtelingen

  •  
10-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Schokkende beelden uit de Turkse provincie Izmir. Vrijdag deed in Pamukyazi nabij de stad Torbali het gerucht de ronde dat een Turks jongetje was mishandeld door Syriërs die daar in een geïmproviseerd vluchtelingenkamp verblijven. Er brak een gevecht uit tussen de vluchtelingen en de familie van het jongetje waarbij dertig gewonden vielen. De volgende ochtend overviel een bende van zo’n 300 mannen bewapend met stokken en messen het kamp en vernietigde de onderkomens van de naar schatting vijfhonderd vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente willen de bewoners dat de vluchtelingen naar een van de officiële kampen worden verplaatst. In Turkije – dat door de EU als een veilig land voor vluchtelingen wordt beschouwd – verblijven zo’n 5 miljoen door de oorlog op drift geraakte Syriërs.
De Turkse politie heeft zich voor zo ver bekend volledig afzijdig gehouden bij de geweldsuitbarstingen. De Syriërs zijn het gebied ontvlucht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.