Laatste update 16:05
21

Villa bedoeld voor vluchtelingen uitgebrand

Updates onderaan

In Twello (Gelderland) is in de nacht van vrijdag op zaterdag een villa waar vluchtelingen zouden worden gehuisvest volkomen uitgebrand, als gevolg van brandstichting. Veertien statushouders zouden er maximaal tien jaar mogen wonen. De gemeente had het pand voor 400.000 euro gekocht, het moest nog verbouwd worden zodat de gezinnen intrek konden nemen. Over het proces bij de aankoop was al veer ophef ontstaan. Waar de vluchtelingen nu heen kunnen, is nog niet duidelijk.

De brand werd om 03.00 uur ontdekt. De brandweer zette twee hoogwerkers, drie tankautospuiten en twee waterwagens in om het vuur onder controle te krijgen, maar het mocht niet baten: het gebouw is volledig uitgebrand. Volgens de brandweer moet het pand als verloren worden beschouwd.

Het AD schrijft over de omstreden aankoop:

De gemeente Voorst kocht de villa aan de Oude Rijksstraatweg in juli 2016, net nadat de verkopers de gemeente hadden gevraagd mee te denken over wat daarin wél mogelijk was. Want wonen mag er niet. Uit strategische overwegingen informeerde een ambtenaar vervolgens incognito naar de villa. Ook maakte de makelaar, Hans Bieze, pas bij de overdracht duidelijk dat niet hij, maar de gemeente de koper was. Vriend en vijand waren het erover eens: juridisch kan dat. Toch voelden raadsleden zich ongemakkelijk bij de gang van zaken.

Update 16.00

Eerder werd gemeld dat de politie uitging van brandstichting. Uit nieuwe informatie blijkt dat dat niet zeker is. De brand lijkt te zijn ontstaan in de CV-installatie op de zolderverdieping:

“De politie sluit bij een brand brandstichting nooit uit,” vertelt politie woordvoerder Hilde van de Brink. De politie verzoekt andere media nu hetgeen terug te nemen dat zij uitging van brandstichting. Pas aan het begin van de avond wordt meer duidelijkheid verwacht over de manier waarop de brand is ontstaan.

 

 

Omroep Gelderland: ‘Vluchtelingenvilla’ in Twello gaat in vlammen op

Geef een reactie

Laatste reacties (21)