Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woningcorporatie mag van rechter niet uit bestel, minister blij

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
soldaten300_03.jpg
'De goegemeente vindt het stelsel goed', aldus Van der Laan (WWI)
Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) zegt ”ontzettend blij” te zijn met een uitspraak van de rechter dat woningcorporatie De Veste uit Ommen niet uit het publieke bestel mag treden om verder te gaan als een publiek bedrijf.
Van der Laan zei dit vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. “Ik ben ontzettend blij met de uitspraak van de rechter. En ook met de motivering van de rechter dat het stelsel nodig is om toezicht te kunnen houden.” De minister erkende dat sommige corporaties uit het stelsel willen stappen. “Maar de goegemeente vindt het stelsel goed”, aldus de minister. 
Van der Laan zei dat er een wetsvoorstel in de maak is waardoor woningcorporaties dichter bij de overheid worden getrokken. “Als de vraag wordt opgeworpen waartoe de corporaties op aarde zijn, is het antwoord: voor het maatschappelijk belang”, aldus de minister.
Lees hier verder

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.