Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woordvoerder Baudet houdt het voor gezien wegens gebrek aan geluk

  •  
12-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5220132516_4ab8c13a56_b

© cc-foto: SteveKC https://flic.kr/p/8XhxwL

Journalist Christo Ruijs stapt op als voorlichter van Forum voor Democratie. Volgens een door hemzelf verspreidde verklaring op Twitter werd hij niet ‘gelukkig’ van het werk. Ruijs, die eerder voor onder meer Powned en de EO werkte, ontkent dat zijn plotselinge vertrek, twee maanden na zijn aanstelling, veroorzaakt wordt door ‘conflict of ruzie’. “Of het aan de partij ligt of aan de politiek weet ik niet.”
Op zijn LinkedIn account staat vermeld dat hij nu werkt voor de publieke omroep Powned als samensteller van een programma rond de Rotterdamse Leefbaar-leider Joost Eerdmans die eerder een verbond sloot met Baudet. Volgens Ruijs zelf was al eerder afgesproken dat hij dat programma zou maken.
Ruijs kwam in juli de partij, die geteisterd wordt door aanhoudende onrust, versterken. Hij volgde Jeroen de Vries op die overstapte naar de groep rond de geroyeerde mede-oprichter Henk Otten. De partij slaagde er in de weken daarna niet in de mediastorm tot bedaren te brengen. In de peilingen is de FvD, die begin dit jaar nog de grootste was, inmiddels gehalveerd.
Het vertrek kreeg toch nog een staartje omdat er via de Twitteraccount van de parlementaire redactie van het ANP een bijtend commentaar werd geplaatst:
EERgSR9X4AAc2BU
De nieuwsdienst bood daarvoor excuses aan:
Schermafbeelding-2019-09-12-om-18.40.05
Eerder op de dag plaatste Ruijs een ‘daglied’ op Twitter om zijn stemming aan te geven.
Over vlekken gesproken, die song begint met de tekst:
Last night I had the strangest dream I sailed away to China In a little row boat to find ya And you said you had to get your laundry cleaned Didn’t want no one to hold you What does that mean
cc-foto: SteveKC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.