Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wordt oktober sober zonder portemonnee?

  •  
08-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BynothingNew_300.jpg
Buy Nothing New Maand wil het tegendeel bewijzen
Heb je die nieuwe kleren echt nodig? En besluit je opnieuw naar de supermarkt te rijden omdat je de melk bent vergeten of vraag je het aan je buren? De Buy Nothing New Maand wil mensen in oktober stimuleren bewust te worden van hun koopgedrag en eens te zoeken naar andere oplossingen om hun wensen in vervulling te brengen.
Op de website Buynothingnew.nl kun je terecht voor hulp en ideeën om je maand zonder portemonnee (met uitzondering voor levensmiddelen en cosmetica) door te brengen. Zo zijn er talloze duurzame initiatieven voor ‘nieuwkoop’ zoals als het kopen van tweedehands spullen, ruilen, delen, lenen, huren, zelf maken, repareren, opleuken & herontdekken.
Het idee is overgewaaid uit Australië waar vorig jaar de eerste Buy Nothing New Month werd georganiseerd. De initiatiefnemers willen deelnemers aansporen na te denken waar hun spullen vandaan komen om het bewustwordingsproces over de uitputtende aardse bronnen op gang te brengen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika heeft het initiatief een vervolg gekregen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.