1

&… WTF? WTC?

Het gevaar van angst ... Internet-protest redt curieuze romance ... Liefdesbrieven voor Breivik ... Rat-race bestaat niet ... Ouderwets gezag: Leraar mept leerling

Anders nieuws van vandaag


– Video: Een schaap en een hert die in het dierenpark een romance zijn begonnen mogen bij elkaar blijven. Verontruste medewerkers van een dierenpark in de zuidwestelijke provincie Yunnan hadden de dieren uit elkaar gehaald omdat ze zich overgaven aan de paringsdaad. Nadat een lokaal tv-station beelden uitzond van het hunkerende stel barstte op Weibo, de Chinese Twitter-variant, een storm van protest los. De dieren zijn daarop weer samengevoegd

– Meer verontruste mensen in het AD. Dat maakt melding van ophef over een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV voor de Koreaanse hoofdstad Seoul. De twee hoge woontorens The Cloud genaamd, zijn halverwege samengevoegd met een soort wolk. Sommige mensen zien daar de symboliek van de 9/11 aanslag op het WTC in. Bekijk hier het ontwerp.

– Over liefde en terreur: Breivik, de Noorse massa-moordenaar die onder meer een slachting hield onder jonge socialisten, ontvangt liefdesbrieven.

– De rat-race bestaat niet. Althans niet onder ratten. Die hebben juist veel voor elkaar over. 

– Er is meer dan de eurocrisis. Europarlementariër Emine Bozkurt (PvdA) wil onderzoek naar de merkwaardig verlopen voetbalwedstrijd tussen Zagreb en Lyon. 

– Aan de kust wordt na de geselende storm van vannacht hoog water verwacht.

– Het gezag wordt steeds gewelddadiger: Een geïrriteerde leraar sloeg een leerling tijdens een busreisje een tand uit de mond. 

Update 12:00

Het gevaar van angst. Hoe ‘pure paniek’ er voor zorgde dat een Franse Airbus op weg van Rio naar Parijs in de oceaan stortte. Een reconstructie.

Hmm… If you win the rat race, you’re still not a rat: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reactie