Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wycleff Jean doet gooit naar presidentschap Haïti

  •  
04-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wycleff_klein.jpg
De Amerikaanse rapper van Haïtiaanse afkomst gaat donderdag zijn kandidatuur aankondigen in de Larry King Live show, schrijft Time
“Ik weet dat ik de volgende stap moet zetten”, zei Jean in het Amerikaanse tijdschrift die zich van af het begin van de aardbevingsramp heeft ingezet om de bevolking te helpen. De afgelopen week zette de popster zich in om Haïtiaanse lichamen naar het mortuarium te brengen.
De rapper voelt zich sterker dan ooit verbonden aan zijn geboorteland na de aardbeving in januari waarbij 250.000 mensen om het leven kwamen. Een groot deel van het land is verwoest. Jean zegt in Time helemaal klaar te zijn voor de klus. “Mijn reis aan de zijlijn is geëindigd. Nu is het tijd om vooraan te staan.” De popster is oprichter van de organisatie ‘Yélé Haïti’ en heeft het afgelopen half jaar een grote rol gespeeld in de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving. Op 28 november gaan de Haïtianen naar de stembus. Zij kunnen stemmen voor de president, 10 senatoren en 89 parlementsleden. De huidige president René Préval kan zich volgens de grondwet niet meer verkiesbaar stellen. Er zijn inmiddels vele kandidaten die president willen worden van het land dat een van de armste ter wereld is. De Huffington Post schrijft dat er zo’n ‘duizenden’ verwacht worden. Ook de oom van Wycleff Jean stelt zich verkiesbaar. Hij is ambassadeur van Haïti in Washington. Overige kanshebbers zijn oude ministers, burgemeesters en andere Haïtiaanse muzikanten zoals Michel ‘Sweet Micky Martelly’. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.