Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

YouTube-gebruiker opgepakt na filmen mishandeling Dubai

  •  
18-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dubai_300_03.jpg
Verspreiden van beelden misdrijven verboden in Golfstaat ... Virale video dwingt politie tot oppakken mishandelaar
De politie van Dubai heeft een man opgepakt die filmde hoe een overheidsvertegenwoordiger van de Verenigde Arabische Emiraten een Indiase gastarbeider op straat mishandelt. Volgens de politie is het niet toegestaan beelden van misdrijven via sociale media te verspreiden. De zoon van de dader had geklaagd dat de beelden de reputatie van zijn vader beschadigden.
In de clip is te zien hoe een automobilist de Indiase chauffeur van een bestelwagen van een kantoorboekhandel mishandelt. De man in het wit, een vertegenwoordiger van de VAE, slaat de bestuurder met zijn agaal, de band die in Golfstaten wordt gebruikt om de hoofddoek vast te zetten op het hoofd. Ook deelt hij klappen en stompen uit. Het slachtoffer tracht zichzelf te beschermen en verweert zich niet. Uiteindelijk komen omstanders tussenbeide.
De beelden die zich al snel verspreidden over sociale netwerken, hebben in Dubai geleid tot een golf van kritiek. De politie zag zich daardoor genoodzaakt in actie te komen tegen de overheidsvertegenwoordiger, verklaarde een advocaat tegenover Gulf News. De man is inmiddels aangehouden.
In een bizar vervolg op de zaak is echter ook de man die de beelden filmde opgepakt nadat de zoon van de dader zich beklaagde over reputatieschade. Volgens de politie moeten dergelijke beelden afgegeven worden maar mogen ze niet gepubliceerd worden. De clip werd verwijderd van YouTube maar dook al snel weer op.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.