Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zanger Martelly nieuwe president Haïti

  •  
05-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-MichelMartelly300.jpg
Nieuwe president moet het armste land van het Westelijk halfrond opbouwen na verwoestende aardbeving
De populaire zanger Michel Martelly (50) heeft de presidentsverkiezingen in Haïti gewonnen, zo meldt het Parool. Hij kreeg 67,5 procent van de stemmen, zijn 70-jarige rivaal Mirlande Manigat kreeg 31,7 procent, zo meldde de kiescommissie van het Caribische land maandag (lokale tijd). Het gaat om een voorlopige uitslag; de definitieve volgt vermoedelijk half april.
De tweede verkiezingsronde in Haïti had plaats op 20 maart. Het Parool meldt dat Martelly de inwoners van het Caribische land onder andere nieuwe scholen, gratis onderwijs en een beter internet heeft beloofd. De nieuwe president moet het armste land van het westelijk halfrond opnieuw opbouwen. Haïti werd vorig jaar getroffen door een verwoestende aardbeving, die volgens de autoriteiten aan 220 duizend mensen het leven heeft gekost. Meer dan een jaar na de ramp leven ongeveer 750 duizend Haïtianen nog steeds in tenten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.