Laatste update 21:06
13

Zanger R. Kelly officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik minderjarigen

De Amerikaanse zanger R. Kelly is officieel aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. Dat heeft de aanklager in het district Cook County in de staat Illinois vrijdagavond bekendgemaakt. In vier gevallen zouden Kelly’s slachtoffers tussen de dertien en zestien jaar oud zijn geweest.

De beschuldigingen van seksueel misbruik van vooral minderjarige meisjes door R. Kelly doen al sinds de jaren 90 de ronde. Aan het begin van het millennium circuleerden er videobeelden waarop te zien zou zijn hoe Kelly seks had met een minderjarige. In de rechtszaak die in 2008 volgde werd hij uiteindelijk vrijgesproken omdat niet voldoende kon worden aangetoond dat het daadwerkelijk Kelly was in de clip. Het vermoedelijke slachtoffer ontkende in de rechtszaal, evenals Kelly zelf. De aanklager zegt nu bewijs te hebben dat Kelly destijds het slachtoffer en haar familie heeft omgekocht.

De beschuldigingen aan het adres van Kelly namen een nieuwe vlucht nadat eind vorig jaar de documentaire Surviving R. Kelly verscheen. Daarin spraken meerdere vrouwen openhartig over het misbruik door R. Kelly. Ook kwamen meerdere getuigen aan het woord die zouden hebben gezien dat Kelly minderjarigen misbruikte. Bij de beschuldigingen die er al tegen Kelly waren, kwamen er deze week nog twee bij: twee vrouwen zeggen in 1995, toen zij 15 en 16 jaar oud waren, na een concert door Kelly uit het publiek te zijn gehaald. Hij bood hen verdovende middelen aan en had daarna seks met een van hen.

Behalve de vele getuigenverklaringen en het bewijs van omkoping, zegt de aanklager nu ook meerdere videobeelden in bezit te hebben waarop te zien hoe is R. Kelly minderjarige meisjes misbruikt. De eerste zitting in de rechtszaak wordt al rond 8 maart verwacht.

Bron: ABC News / Beeld: Screenshot Surviving R. Kelly

Geef een reactie

Laatste reacties (13)