Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Zedendelinquent heeft recht op chemische castratie'

  •  
07-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
flickr_pillen_groen300.jpg

'Weigering TBS-klinieken om aan behandeling mee te werken onaanvaardbaar', zegt Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming

Iedere tot tbs veroordeelde zedenpleger heeft recht op ‘chemische castratie’. De weigering van sommige tbs-klinieken om daaraan mee te werken is onaanvaardbaar. Behandelaars onthouden hun patiënten dan ‘een mogelijkheid voor goede zorg’ en ze verkleinen zo hun verlofkansen. Dat stelt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), een adviesorgaan van de overheid, in een rapport dat vandaag wordt gepubliceerd. Dat schrijft De Volkskrant
De laatste jaren krijgen zedendelinquenten steeds vaker medicijnen die lustgevoelens onderdrukken. De verschillen tussen klinieken zijn groot, zegt Louis Donker, lid van de RSJ en in het dagelijks leven vicepresident van de rechtbank in Den Haag donderdag in De Volkskrant.
“Sommigen houden zich aan de uitgangspunten die klinieken samen hebben opgesteld. Maar helaas zijn meerdere tbs-klinieken zo huiverig voor libidoremmers dat ze die in beginsel niet gebruiken. Er zijn zelfs behandelaars die principieel weigeren ze voor te schrijven. Dat is oneerlijk; iedere patiënt moet een gelijke kans hebben op de behandeling die hij nodig heeft. Dit kan het verschil maken tussen verlof en een verblijf op de longstayafdeling”, stelt Donker.
Lees hier meer

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.