10

Zeg het met zoenen: Honderden protesteren in anti-homo pub

Hoezo obsceen? Pril liefdeskoppel werd na kus door Londense eigenaar pub uitgezet

De eerste date tussen de Britse Jonathan Williams and James Bull verliep iets anders dan gedacht. Ze werden door de eigenaar van een Londense pub in Soho de deur uitgezet, nadat ze elkaar hadden gezoend. Er ontstond zoveel commotie dat meerdere bezoekers uit sympathie voor het koppel ook de zaak verlieten. Op Facebook hebben zich inmiddels 682 mensen gemeld voor de provocatieve ‘Kiss-In’ party in de beruchte kroeg.


De eigenaresse van de pub vertelde de jongens dat ze vunzig bezig waren. Daarna werd Williams bij de kraag gegrepen en verzocht te vertrekken. Bij thuiskomt kreep Bull naar de telefoon om aangifte te doen terwijl Williams een tweet de wereld in stuurde:

Zeven jaar heb ik in Londen gewoond en me nooit slecht gevoeld omdat ik homo ben, 45 minuten geleden werd ik de John Snow pub uitgegooid omdat ik mijn date zoende.

Williams die financieel journalist is, kreeg na zijn tweet online veel steun. Op Facebook werd een protestpagina aangemaakt waarop de actievoerders iedereen oproepen om vrijdagavond in de John Snow pub te komen om elkaar te zoenen. Niet om de eigenaar te stangen, maar als een daad van liefde.

Ondanks de nare ervaring vertellen de jongens tegen The Guardian dat ze al een nieuwe date hebben gepland. Het bruut buitengezette stel heeft nog geprobeerd een reactie te krijgen van de eigenaresse van de John Snow pub, maar daar wordt de telefoon niet meer opgenomen.
The Telegraph: Gay couple kicked out of London pub for kissing

cc-foto: Ko

Geef een reactie

Laatste reacties (10)