Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ZEMBLA: Handel in gehandicapten

  •  
13-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Flickr_gehandicapte_HonzaSoukup_300.jpg
[Video] Verstandelijk gehandicapten opsluiten, lijfstraffen toedienen en intimideren. Dit is het regime op een zorgboerderij in Nederland.
Verstandelijk gehandicapten opsluiten, lijfstraffen toedienen en intimideren. Dit is het regime op een zorgboerderij in Nederland. Het televisieprogramma Zembla maakte hierover de reportage ‘Handel in gehandicapten’, zondagavond oom 21.45 te zien bij de VARA/NPS op Nederland 2.
Bekijk de video in andere formaten. Op sommige boerderijen loopt het daarom helemaal uit de hand. Een 16-jarige jongen werd acht maanden langdurig opgesloten op een kamer. Zijn behoefte moest hij op een emmer doen. In een andere particuliere woongroep incasseerde de eigenaar wel het geld van zijn psychiatrische patiënten, maar gaf hij ze geen dagbesteding. In Zembla vertellen ouders en voormalig werknemers hun verhaal.
De Zembla-aflevering ‘Handel in gehandicapten’ is te zien op zondag 14 maart om 21.45 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2. Lees hier meer
Foto: Flickr CC Honza Soukup

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.