31

Ziek: honden afgestuurd op man met Kaepernick-shirt

Bij een inzamelingsactie bij het Amerikaanse marinemuseum in Florida zijn vorig jaar honden afgestuurd op een man die voor de gelegenheid een shirt had aangetrokken van Colin Kaepernick, de american football-speler die sinds 2016 protesteert tegen politiegeweld en racisme door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. “Oh man, ik ga al staan”, kreunt de man nadat hij door een hond is overmeesterd. De toeschouwers moeten lachen.

De marine heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd. “De boodschap van deze video is totaal niet in overeenstemming met onze waarden en ethiek”, stelt de marine in een verklaring. De organisatie stelt dat het er vooralsnog op lijkt dat er geen actieve mariniers waren betrokken bij de racistische actie.

Kaepernick kreeg veel te verduren omdat hij weigerde zijn hand op zijn hart te houden tijdens het volkslied. Hij werd tijdenlang niet opgesteld. Dat weerhield andere sporters er niet van om Kaepernicks voorbeeld te volgen – tot afgrijzen van president Trump die eigenaars van NFL-teams opriep om protesterende spelers van het veld te halen en te ontslaan. Inmiddels knielen tal van sporters voorafgaande aan een wedstrijd om zo te protesteren tegen racisme.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)